Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

TV interview met Matthijs van der Waarde

Interview in Mirakel met Joost Kisner

‘Laat het afscheid meer een belevenis zijn. ‘ 

Joost Kisner heeft met zakenpartner Matthijs van der Waarde nu vijf jaar een eigen uitvaartonderneming. ‘Ik wilde persoonlijker werken dan de grote uitvaartconcerns’, zegt hij. ‘Mensen krijgen bij ons de vrijheid om dingen zelf te kiezen, te doen. Ik voel me een soort coach met 17 jaar ervaring in dit vak.’ Een gesprek over afscheid nemen vandaag, de rol van de kerk en de troost van Allerzielen.

Herinneringsbijeenkomst 2017

Voor het vierde jaar op rij organiseerden wij onze jaarlijkse herinneringsbijeenkomst in de Sint Joriskerk te Amersfoort. Ruim driehonderd mensen waren ingegaan op de uitnodiging.

Met de opening van deze avond werd een tekst van de dichter Huub Oosterhuis gelezen;

Ik wou nog afscheid van je nemen,
nog één woord
toevoegen aan mijn leven,
nog even opstaan uit de dood.

Mocht er een overkant, een lichtplek zijn
vanwaar ik je kan groeten
af en toe
mocht ik niet helemaal verloren gaan,
zou iets van mij, ik weet niet hoe,
blijven bestaan
en jou tot leven strekken
en ten goede komen
als gloed van zon
als twijgen aan de bomen
als water uit een bron.

Onze nazorgconsulent Laurina Geluk sprak over verlies en rouw. De avond werd wederom muzikaal omlijst door Marjon Strijk met achter de vleugel Martin Lorijn. Hun bijdrage en de gastvrijheid van de medewerkers van de Sint Joriskerk hebben bijgedragen aan een troostrijke en indrukkend avond voor alle aanwezigen.

Vele namen klonken door de kerk en de tafel met kaarsen groeide uit tot een “zee van licht.” Een baken van herinneringen en gedenken. Cees van Weerd, oud-stadsdichter van Amersfoort, las op het einde van de avond een sonnet voor.

Aansluitend op de  bijeenkomst werd erachter in de kerk een drankje en een hapje aangeboden. Herinneringen en verdriet gedeeld, contacten gelegd. “Een avond met een goudenrandje”, sprak een van de aanwezigen, hoe verdrietig dan ook.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.