Inspiraties

Inspiratie

Een stemmige aula met zachte muziek, in een rij langs een kist en koffie met een plakje cake.

Voor de één een cliche voor een ander passend. Er is zoveel meer mogelijk om een uitvaart vorm te geven. Bewust kijken naar wat werkt er voor u, welke sfeer wenst u? Wat zijn uw ideeen. Want hoe een uitvaart “gewoonlijk” wordt vorm gegeven, zegt niets over wat werkt voor u en uw geliefden. Samen gaan we op weg om te kijken naar de vele mogelijkheden.

De eerste stap is meestal de verzorging, het wassen en aankleden. Wilt u zelf deze verzorging geven of doen wij het samen met u? Mag iemand thuis blijven of maakt u gebruik van een uitvaartcentrum? U mag uw gevoel de keuze laten maken. Een volgende stap is de plaats voor de afscheidsbijeenkomst. Als er gekozen wordt voor een bijzondere locatie is de sfeer direct anders dan in een aula. Uniek, onverwacht en soms ook zo vertrouwd. Hierbij kunt u denken aan Leerhotel het Klooster, Hoeve Sparrendam, De Mariënhof, De Rijtuigenloods, Bergpaviljoen, De Klepperman, I.S.V.W., Houtrust, Fluor, Dutch, De Mof, een kerkgebouw of misschien wel buiten in uw eigen tuin.

Uiteraard is een aula van een begraafplaats of crematorium ook een geschikte locatie, zeker als we door middel van wat aankleding ook daar uw sfeer naar binnen halen. In de omgeving van Amersfoort hebben we het Crematorium Amersfoort en Begraafplaats Rusthof (CBA), Crematorium Laren, Crematorium en natuurbegraafplaats Den en Rust Crematorium Slingerbos, diverse RK begraafplaats Amersfoort, Begraafplaats Hoevelaken, Begraafplaats Soest, Natuurbegraafplaats Heidepol en Begraafplaats Zeist. Velen hiervan hebben een geschikte aula of kapel voor een bijeenkomst. Zoniet dan zoeken we samen naar een passend alternatief.

Als het afscheid heeft plaatsgevonden is het prettig om elkaar te ontmoeten, om getroost te worden en om herinneringen te delen. Steeds vaker zien wij dat de condoleance plaatsmaakt voor een informeel samenzijn in de stijl van u en de persoon van wie er afscheid wordt genomen. Ook dit moment kan elders gehouden worden dan de koffiekamer van de begraafplaats of het crematorium. Hierbij kunt u denken aan Restaurant Zuiver, Bergpaviljoen, De Gezelligheid, De Mof, De Observant, uw eigen huis, tuin of uw geliefde restaurant. Een plek die voor u passend en goed voelt.

Wij staan u ter zijde om de begrafenis of crematie te verzorgen in Amersfoort, Hoogland, Hooglanderveen, Achterveld, Leusden, Hoevelaken, Soest, Soesterberg, Woudenberg, Bunschoten-Spakenburg, Nijkerk, Zeist, Maarn, Maarsbergen, Scherpenzeel, maar ook als het afscheid elders buiten deze regio in Nederland plaatsvindt.