Herinneringsbijeenkomst Sint Joriskerk Amersfoort

Herinneringsbijeenkomst Sint Joriskerk Amersfoort

Geplaatst op Categorieën Actueel

Ieder jaar organiseren wij onze herinneringsbijeenkomst in de Sint Joriskerk te Amersfoort. Ook dit jaar, voor het zesde op één volgende jaar.

Donderdag 14 november, een kleine 300 mensen waren gekomen om hun overleden dierbare te herdenken en deelden hun verdriet en gemis door met elkaar in de kerk een zee van licht te creëren.

Na een welkom door Joost Kisner werd de avond geopend met een tekst van Magreet Jansen ‘Ik mis je …”. Onze nazorgconsulent Laurina Geluk sprak over de impact van verlies en het werkwoord rouwen dat daar bij hoort. Marieke Vos, Ed Verhoeff, Camiel Boomsma en Josee Koning verzorgden de muzikale omlijsting van de avond met o.a. een prachtige vertolking van het lied “Liefde van later” en mooie stukken van Brahms en Gluck. De vele namen van overleden dierbaren klonken door de kerk, afgewisseld met muziek, het luiden van de klokken of stilte. De nabestaanden plaatsten een kaars op de grote, door Jack Mensinga met prachtige bloemen aangeklede tafel, die uitgroeide tot een “zee van licht”. Een baken van her-inneren en gedenken. Als afsluiting van de avond werd er achter in de kerk een drankje en een hapje aangeboden. Daar werden herinneringen, ervaringen en verdriet gedeeld, en nieuwe contacten gelegd.
Een avond waar herkenning en erkenning van gemis als troostend én versterkend werd ervaren.

Ook de gastvrijheid van de medewerkers van de Sint Joriskerk heeft bijgedragen aan een troostrijke en indrukkend avond voor alle aanwezigen.

Wij, als team van Kisner & van der Waarde kijken met dankbaarheid terug op een mooie, bijzondere bijeenkomst.

Joost, Matthijs, Pieter, Avalon en Peter